Poziv na 12. okrugli stol o pokretnim knjižnicama RH i 6. festival hrvatskih bibliobusa pod nazivom

IMG_2100Komisija za pokretne knjižnice HKD-a u suradnji s Komisijom za
narodne knjižnice HKD-a i Društvom knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja te Narodnom knjižnicom “Petar Preradović” Bjelovar kao domaćinom organizira 12. okrugli stol o pokretnim knjižnicama RH i 6. festival hrvatskih bibliobusa pod nazivom Bibliobus dolazi! Pokretne knjižnice kao dio knjižnične mreže koji će se održati 17. travnja 2015. godine u Bjelovaru.

IMG_2110Na ovom stručnom skupu s međunarodnim sudjelovanjem najavljeni su, osim domaćih predavača, i zanimljivi predavači i gosti iz Mađarske, Slovenije i Srbije, a na festivalu bibliobusa bit će predstavljeni bibliobusi s raznih strana Hrvatske i novi bibliobus iz Mađarske (Pečuha).

Predavačima zahvaljujemo što su odlučili sudjelovati s izlaganjem na 12. okruglom stolu o pokretnim knjižnicama u Republici Hrvatskoj te tako dati svoj doprinos unapređenju i razvoju pokretnog knjižničarstva u Hrvatskoj, ali i u regiji, pa i šire.

Sve bibliobusne službe u Hrvatskoj molimo za izlaganje na posterima, upute su u privitku!

U privitku Vam šaljemo prvu obavijest o skupu s osnovnim informacijama te preliminarni program. Obrasci s uputama za izradu sažetaka i pripremu postera su također u privitku. Sve će biti objavljeno na web stranicama Hrvatskoga knjižničarskog društva te web stranici Narodne knjižnice „Petar Preradović“ Bjelovar.

Lijepo Vas molimo da do 25. veljače 2015. godine na e-mail adresu ilija.pejic@knjiznica-bjelovar.hr ili ivapezer@gmail.com pošaljete finalne naslove i sažetke svojih izlaganja (i prezentacija i postera) radi pripreme programske knjižnice za skup te za potrebe slanja druge obavijesti o skupu.

Hvala Vam na suradnji i srdačno Vas pozdravljam!

Predsjednica Komisije za pokretne knjižnice HKD-a:

Iva Pezer, dipl. knjiž.

Prilozi: